Het Clun Forest schaap

Trots, kracht, fierheid en een prachtige evenwichtige bouw.   De trots en fierheid komen tot uiting in de hoog gedragen donkere kop met de spitse oren. Opvallend voor de Clun Forest is ook de mooi bewolde kop met een volle kuif tussen de oren.
Het dier oogt fors maar beweegt elegant en gemakkelijk. Het heeft daarbij een stevig stel poten. De Clun Forest is alert en heeft alles in de gaten.Clun Forest schapen zijn vooral populair omdat ze makkelijk aflammeren en vanwege hun goede moedereigenschappen. Het zijn sterke dieren die een hoge leeftijd kunnen bereiken.
De wol van het Clun Forest schaap is volgens kenners aantrekkelijk om mee te werken. De wol is roomkleurig, heeft een fijne structuur en is van constante kwaliteit.

foto door Gert van den Bosch

Clun Forest schapenvereniging

De vereniging heeft tot doel het in stand houden en de verbetering van het Clun Forest schaap en de behartiging van de belangen van de leden, die deze schapen houden. Onder andere door voorlichting over het fokken en houden van Clun Forest schapen, zowel op foktechnische als economische aspecten. Met vragen hierover kunt u altijd bij een van de bestuursleden in uw regio terecht. Dat geldt ook voor vragen over de stamboekadministratie die voor onze vereniging wordt bijgehouden door de NSFO en voor de zwoegerziekte- en scrapieprogramma´s van de NSFO of de Gezondheidsdienst voor Dieren.

De vereniging organiseert allerlei activiteiten, zoals keuringen, presentaties op manifestaties, lammerenkijkdag en lammereninspectie. Dat stimuleert ook het onderling contact tussen de leden.
Verder helpt de vereniging mee bij de import van Clun Forest schapen uit Engeland om voor bloedverversing te zorgen.

Onze vereniging is ook aangesloten bij het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouderij.
Daarin werken wij samen om de belangen van onze veelal hobbymatige leden zo goed mogelijk te behartigen. Bijvoorbeeld op het gebied van Q-koorts regelss, myasis, I & R kosten, transport en dergelijke.

Indien u meer informatie wenst of lid wilt worden van de vereniging of van plan bent Clun Forest schapen te gaan houden, kunt u altijd contact opnemen met een van de bestuursleden uit uw regio. U kunt ook een e-mail sturen naar: info@clunforest.nl

website: www.clunforest.nl

Onze schapen:

Momenteel hebben wij alleen nog Floris en Sinda (vader en zoon) de beide rammen.
Wel hebben we jaarlijks de vachten waar wij in ons wolatelier mooie producten mee maken.

foto door Gert van den Bosch

Floris

  • ClunForest ram
  • Geb: 5 mrt 2017
  •  Floris is vader van de lammeren uit 2019